Гайдамаки в Курісовому: Джура, Парк Героїв та патріотична молодь

За дорученням Отамана “Чорноморського Гайдамацького з’єднання” Сергія Гуцалюка, – Олександр Голопотелюк відвідав село Курісове Лиманського району Одеської області,  де зусиллями небайдужих до національно-патріотичного виховання, в Курісовській ЗОШ та Петрівському державному аграрному технікумі вдалося провести цілу низку пов’язаних між собою виховних заходів.
Розпочали з виховної години в Курісовськії школі, в якій традиційно цього дня відбувається шкільний етап гри Сокіл – Джура.

Під час спілкування між гостями школи, колишнімі бійцями 25-ої ОПДБр, полку «Азов»,79-ої ОДШБр, 28-ої ОМБр, ДУК ПС, 26-ої ОАБр, батальйону «ОУН», 36-ої ОБрМП, 18-ого ОМПб та учнями вдалося досягти невимушеного діалогу та довіри. Говорили про все. І про війну, і про навчання, і про майбутнє.

Давши старт грі Сокіл-Джура, учасники Українсько-російської війни передислокувалися до Петрівського державного аграрного технікуму. Взяли участь у зворушливому дійстві присвяченому Дню Добровольця. Гарний сценарій і висока артистична майстерність студентів розчулила всіх присутніх. По завершенню заходу голова Лиманської РДА  нагородив почесними грамотами 9-тьох студентів та викладача технікуму за достойний вчинок – здачу крові для поранених бійців, які нині перебувають на лікуванні в Одеському військовому шпиталі, а від воїнів-добровольців Олег Сімашко подарував відважним пам’ятні монети. Також, представниками районної ради було подаровано колективу технікуму вкрай необхідний для військової підготовки майбутніх воїнів сертифікат на придбання навчального макету автомата АК-47.
Наступною акцією цього дня стала закладка Парку Героїв. 
Студенти технікуму разом з гостями закладу висадили 60 кленів. Висадку дерев продовжили і в Парку Слави, навколо пам’ятників загиблим сільчанам у роки Другої Світової війни та загиблому в Українсько-російській війні Михайлу Святковському.

Також гості села вручили грамоти кращим козачатам за підсумками гри Сокіл-Джура та  школі подарували гру “Українська революція 1917-1921”

За  традицією, –  покуштували справжнього козацького куліша від гостинних курісовчан. Гарний був день.

 

 

 

Вдячні за співорганізацію та участь:
ГО «Ветерани АТО Лиманщини»,
ГО “Об’єднанняи Добровольців Одещини”,
“Товариство організацій учасників АТО Одещини”,
Одеський обласний центр патріотичного виховання та організації дозвілля дітей та молоді при Одеській ОДА,
Петрівський державний аграрний технікум,
Курисівська ЗОШ I-III ст.,
Петрівський загальнозоологічний заказник,
Курисівська сільська рада 

та всім іншим, хто підтримав!

olexandr